dilluns, 23 de febrer del 2015

Pla de gestió de l'experiència del PAS funcionari


Per Acord del 2010 entre la UB i la Junta de PAS i els Sindicats, el PAS funcionari major de 60 anys ha vingut gaudint d’una reducció d’1 hora diària. Aquesta mesura compensava d’alguna manera, encara que de manera molt limitada, el fet de que el PAS-F no pot  gaudir de la jubilació parcial, malgrat la seva previsió a l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP).

A l’estiu del 2014 la UB va decidir trencar unilateralment l’esmentat Acord adduint problemes de legalitat arrel de les normatives “retalladores” del 2012. El cas és que en lloc de plantejar-ho al representants sindical i treballar per trobar una alternativa, el PAS-F que ha anat complint 60 anys aquest últim mesos no ha pogut gaudir de la corresponent reducció horària.

Desprès de les nostres denuncies públiques, setembre/2014, la UB va plantejar una proposta per negociar un nou Acord. Nosaltres vam plantejar alternatives que van ser refusades per la UB, però finalment s’ha arribat a un Acord per engegar un ”projecte” anomenat Pla de gestió de l’experiència del PAS funcionari. De tota manera l’Acord inicial no queda anul·lat i es recuperà en el cas de que la normativa fos modificada (la diferència amb el cas d’ésser anul·lat és que en aquest últim cas s’hauria de tornar a negociar) 

El nou Acord ha estat refrendat a l’Assemblea del PAS-funcionari realitzada el 19. D’altra banda CCOO considerem que aquest Acord s’hauria de fer extensiu al PAS-L que no pot gaudir de la jubilació parcial, i així ho hem demanat a la vicerectora d’Administració.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada