dimarts, 18 d’octubre del 2016

Eleccions al Comitè d’Empresa 27 d’Octubre


CCOO, donem la cara per tu!

El proper dijous 27 d’octubre hi ha eleccions al Comitè d’Empresa del PDI-Laboral. L’òrgan de representació de tots el personal laboral i de negociació davant de la UB. Si ets Professor Associat, Agregat, Agregat Interí, Lector, Col·laborador (permanent o temporal), becari predoctoral, postdoctoral, Investigador Ramón y Cajal, Juan de la Cierva o de qualsevol altre tipus, estàs cridat a les urnes.

La situació actual demana una implicació de tots els col·lectius representats, tots units, sense excuses ni excepcions. La carrera acadèmica definida per la LUC i la LOU es troba en perill i les expectatives del professorat laboral s’estan retallant. Des de CCOO donem la cara per tu:

Col·laborant amb tots i cadascun dels sindicats representants en el Comitè per denunciar i arribar a acords que reconeguin els drets laborals i els mèrits consolidats (pagaments i avaluació dels trams als Agregats Interins).

Participant com a membres del Comitè en els òrgans de vetlla de les condicions de salubritat i seguretat a l’entorn laboral.

Construint ponts de negociació i interlocució dels treballadors amb els òrgans de governació de la Universitat (vicerectorat), però també en altres espais de diàleg amb la Generalitat per tal de proposar les vies de promoció interna dels col·lectius (Agregat a Catedràtic, Col·laborador a Agregat, ...).

Liderant iniciatives dins i fóra del Comitè, com és endegar processos d’identificació de col·lectius precaris i negociar alternatives per a la seva dignificació i introducció a la carrera acadèmica (“falsos associats”). Aquesta iniciativa ja s’ha començat a concretar en l’actual Programa de transformació d’associat.

Contribuint a fer arribar les queixes dels PDI-L temporal al Ministeri pel que fa a la participació en projectes de recerca, aturar la pròrroga del Pla Serra-Húnter tal i com s’està aplicant enguany i negociar unes convocatòries adequades tant a les necessitats de les universitats com a l’excel·lència del professorat actual, etc. Els contactes i la feina ja són en marxa!

Instant i directament denunciant nosaltres mateixos a Inspecció de treball, per com s’ha fet la reestructuració a la nostra Universitat, per no respectar les garanties laborals ni les funcions del Comitè, per la falta de transparència, etc.

Exigint una RLT (relació de llocs de treball) on quedi paleses les funcions i responsabilitats que desenvolupa el professorat i obri la negociació a un Pla d’estabilització per al PDI-L i una carrera acadèmica digna amb expectatives reals. Fruit de la qual entre tots em aconseguit fer dimitir un Vicerector.

Ens avala una trajectòria definida per la paraula responsabilitat, agafant les regnes del Comitè fins i tot quan no ens pertocava, davant la situació de confusió i caos creada pels representants majoritaris (CGT) i amb el recolzament de la resta de sindicats representats (UGT, CSI-F, CSC).

Per tot això, us demanem de nou que dipositeu la vostra confiança en un equip que representarà a tot el col·lectiu de professorat laboral sense excepcions ni distincions, amb entusiasme i perseverança.

Aportem fets i no paraules i treballem per a tots i cadascun dels col·lectius!!

Donem la cara per tu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada