dimecres, 23 de novembre del 2016

Respostes del candidat Norbert Bilbeny

1.1  Em presento a rector sincerament perquè estimo la meva Universitat, vull endreçar la seva situació i em proposo fer-la avançar en el context internacional. Em diferència la meva voluntat de canvi real amb una mirada de conjunt i un especial compromís amb les persones. Recordi´s que sóc filòsof i professor d´Ètica! Treballaré pel govern de la UB com una organització professional del coneixement. Però sense la burocràcia d´abans ni la privatització que ens amenaça.

1.2 Sóc catedràtic d´Ètica i professor a la UB des l´any 1980. He estat degà, secretari de Facultat, i dues vegades Director de Departament. També membre del Consell de Govern.

2.1  Hem d´actuar amb fermesa davant la Generalitat defensant les nostres necessitats, autonomia i dignitat. Però, alhora, depenem de l´Administració, amb un deute financer important, que haurem de negociar. Treballarem per tant sobre la base del nostre valor institucional i de servei públic, exercint un lideratge clar i una negociació constant.

2.2  Acabar i clarificar la reforma administrativa i el pla d´ordenació, especificant funcions i llocs de treball com a base per a reivindicar amb fermesa una plantilla estable i la fi de la precarietat.

2.3  Treballar per la potenciació del nostre finançament, revisant els criteris de priorització i estabilitat pressupostària i impulsant nous mitjans per a la realització i projecció de la recerca.

2.4  Treballarem en tots els fronts necessaris per a defensar la nostra autonomia, qualitat i estabilitat com a universitat pública i de primer nivell.

2.5  No s´hi ha de tenir cap dubte: estem obligats a l´eficiència, la transparència i l´equitat. Em comprometo a defensar els drets de tot el personal de la UB.

2.6  És obligació nostra, com a servei públic i universitat, mostrar el rebuig al dur reajustament econòmic que vulnera la institució i comprometre´ns en la lluita per a evitar-lo. 

3. No m´agrada parlar de governança, perquè no crec en la línia empresarial i tecnocràtica que la sustenta. Som una universitat pública i continuarem demostrant que és la millor.

4. Aquest 2017 haurem de tenir definida i aprovada la RLT de tot el personal i les carreres professionals del personal tant acadèmic com d´administració i serveis. Però per això cal completar d´una vegada la reforma impulsada pel rectorat anterior.

5. La informació pública és un dret i un deure. La UB no pot ser una excepció. Entre altres mesures, impulsem un Vicerectorat de Comunicació i Societat que coordinarà i potenciarà la informació exterior i interior de la UB.

6.1 Em comprometo a defensar el dret al lloc de treball de tots i cada un dels nostres treballadors, i a millorar les seves condicions.

6.2 La justificació dels llocs de treball estructurals són les necessitats acadèmiques i auxiliars de la Universitat en la seva estratègia com a servei públic compromès amb la qualitat i l´equitat.

6.3 Farem una revisió a fons amb els centres, serveis i els sindicats, amb l´objectiu d´acabar amb la indefinició actual sense vulnerar els drets dels treballadors.

6.4 Tampoc hi crec, en les externalitzacions. No són necessàries. Ens valem per nosaltres mateixos.

7.1 Defensa prioritària de la via funcionarial i per torn d´antiguitat, amb un marge suficient per a les necessitats estratègiques i de centre.

7.2 Pla Serra Hunter per a atracció de talent, no per a l´estabilització i promoció. Prioritat, per tant, a titularitats i agregaduries, recordant la doble via i la conveniència de simultaneïtat en l´acreditació.

7.3 Tot ha d´encaixar dins la carrera acadèmica, degudament traçada, per a no continuar improvisant i oferint expectatives sense fonament. Per una política de PDI clara i coherent d´una vegada.

7.4 Òbviament, és tant imprescindible com convenient.

7.5  S´hi ha d´arribar aviat a un acord, just i clar, rebi o no el nom de protocol.

7.6  Cal revisar el PDA, per marcar millor els perfils de docència, recerca i gestió, que ara per ara minusvaloren la funció docent i frenen la de recerca.

7.7  Absolutament. La universitat pública necessita un personal estable i compromès amb el valor mateix d´allò públic. Lluitem contra el descrèdit dels funcionaris.

7.8  Hem d´introduir-hi canvis que representin un canvi. Crearem un Vicerectorat d´Administració, PAS i Política de Gènere. Cal més unitat entre Rectorat, Gerència i Vicerectorat, tot respectant la línia de Gerència.

7.9  Mantindrem tot allò que funcioni o preveiem que funcioni. El nostre model d´organització no és centralista ni jeràrquic, sinó descentralitzador i participatiu. Venim a canviar les inèrcies ineficients i desfavorables a la comunicació interior.

7.10 Treballarem per la conciliació, la igualtat, la flexibilitat i reducció horària, pel teletreball. Sense falses promeses, però amb aquests objectius al davant i fent l´esforç que cal.

7.11 No solament poden, sinó que han de fer aquest seguiment. Els ho demanaré.

7.12 Em comprometo a definir i anunciar aquests nomenaments, amb l´acord dels representants dels treballadors. Res m´importa tant com el reconeixement dels drets i les relacions humanes dins de la UB.

7.13 No s´han de mantenir necessàriament. Revisaré cas per cas.

7.14  Cal revisar a fons tota la política acadèmica en relació al Grup UB i la situació dels seus treballadors. Em preocupen els drets d´aquests, i també la coordinació de funcions amb els centres UB. Crearem un Vicerectorat d´Estructura Acadèmica i Sostenibilitat.

8. Aquest és un altre dels nostres objectius. Simplificar, sense perdre eficiència. Reduirem el nombre de càrrecs.

9. Com que crec en el diàleg i la conversació, i en els pactes, tinc clar que informar no ho és tot. Negociar a temps soluciona molts problemes posteriors. I els pactes, a la UB, es compleixen!

10. Millorable. Potenciarem els plans de sostenibilitat i de prevenció de riscs, coordinant-los millor i fent que arribin bé als centres. Es imprescindible posar en marxa el Consell de Salut.


11. Encara més millorable: malgrat el que hem avançat, continua la discriminació de la dona i es produeixen casos d´assetjament sexual que hem de denunciar. L´ètica ha d´arribar a tots els col·lectius i les activitats de la UB i no deixaré passar faltes ni irregularitats.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada