dimarts, 6 d’octubre del 2015

Comissió Delegada de PAS 2-10-2015




Com a qüestió prèvia a la reunió:

Amb menys de 48 hores d’antelació es va enviar la convocatòria amb l’ordre del dia de la Comissió Delegada de PAS (CDPAS), i es va realitzar una reunió el dia abans, en el que la vicerectora d’Administració i el Gerent van manifestar que volien portar a aprovació els Plans de Reforma Administrativa i de Gestió (RAG) de Mundet i de Farmàcia/Torribera. La manca de temps per valorar les propostes (la proposta sobre Mundet és d’abans de vacances, però no ha estat fins dilluns de la setmana passada que ens han estat lliurats el criteris generals d’estructura de llocs de treball, i la proposta de Farmàcia/Torribera ens la lliuren el mateix dia de la reunió!) i realitzar la corresponent negociació. Aquests fets van provocar la protesta dels representants sindicals del Comitè d’Empresa de PAS laboral i de la Junta de PAS funcionari. Així mateix CCOO vam demanar ajornar la convocatòria de la CDPAS.

Atès que la UB va mantenir la convocatòria, delegats i delegades sindicals van protestar el mateix dia 2, abans de l’inici de la reunió de la CDPAS. Desprès d’una estona de forta tensió finalment la UB va decidir separar el Document que es pretenia aprovar en dos parts: posaven a aprovació la part dels respectius Plans RAG però no així la part que correspon als llocs concrets de PAS. Aquests es passen com a informació de la proposta que realitza Vicerectorat i Gerència, els quals s’hauran de negociar amb Comitè de PAS i Junta de PAS.

A la reunió de la Comissió Delegada de PAS del Consell de Govern (CDPAS) realitzada el 18 de juny es van tractar els següents punts:

·                  Informe presidenta (vicerectora d’Administració)

La presidenta afirma que a la propera reunió de la CDPAS hi portarà el Reglament de selecció de personal interí (funcionari). CCOO recordem, una vegada més, que aquest reglament fa gairebé un any que es va acordar amb la Junta de PAS i resta pendent d’aprovació pel Consell de Govern.

La presidenta també informa de la convocatòries de concursos de PAS funcionari i que es preveu que comencin les valoracions dels tribunal a mitjans d’octubre.

·                  Pla d’ordenació de les RAG de Mundet i Farmàcia i Ciències de l’Alimentació.

El Gerent fa la presentació de la proposta, en la qual, com t’informem més amunt, es treu la proposta d’aprovació dels llocs de treball i s’adjunten en annex informatiu la  proposta de Vicerectora i Gerent, pendent de negociació. En aquest punt el Gerent manifesta que s’ha tret de la proposta inicial de Mundet el que afecta a Departaments, perquè encara no està tancada la discussió interna.

També es lliura un document amb el compromís de negociar les propostes presentades amb el Comitè d’Empresa i la Junta de PAS. En aquest document també hi figura el compromís de què “amb l’aprovació dels plans d’ordenació i les noves estructures de la UB es manté la plantilla de PAS”. A proposta de CCOO s’afegeix “plantilla estructural” per aclarir que també inclou al personal temporal i interí.
Finalment et sotmet a votació els plans d’ordenació, amb el vot en contra dels representants del PAS per la manca de negociació de les estructures i no saber quina serà la repercussió final que això pot implicar.

Votació: 4 SI, 3 NO


·                  Torn obert

CCOO demanem l’aplicació de les novetats del Reial Decret-llei 10/2015 d’11 de setembre, per que fa al retorn d’una part de la paga extra de 2012, el 6è dia de l’EBEP, i l’increment dels dies d’afers propis i vacances per antiguitat. En aquest sentit anunciem que s’ha demanat també una reunió de la Mesa d’Universitats.

La resposta de la UB va ser:

-       Pel que fa a la paga 2012, que esperen instruccions de la Generalitat de Catalunya

-       Pel que fa al 6è dia de l’EBEP, s’aplicarà immediatament

-       Pel que fa als dies addicionals d’afer propis i vacances per antiguitat, intentaran tenir una posició comuna a d’altres universitats catalanes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada