diumenge, 24 d’abril del 2016

Acords de Jornada i Horari del PAS-F


L’Assemblea de PAS-F va aprovar dimecres passat la proposta d’acord sobre Jornada i Horari. Així mateix va acordar que es realitzés una votació “on line” entre el col·lectiu. Aquesta votació es realitzarà al llarg de tot el dilluns 25 d’abril.

Després de molt de temps d’aparences de negociacions, per les continues interrupcions en el procés per par de la UB, a partir de gener de 2016 per fi les negociacions es van desbloquejar, i finalment la Junta de PAS ha pogut assolir una proposta d’Acord de Jornada i Horari (també ho signen els Sindicats de la Junta per donar un reforçament jurídic, atès la manca de Mesa negociadora de PAS-F, prevista a l’EBEP) que substitueixin als actuals acords referents a l'horari del P.A.S. Funcionari.
  
Els nous Acords permeten que el PAS funcionari pugui realitzar la jornada continuada, de manera voluntària i amb flexibilitat, i fins i tot depenen del que consideri individualment cadascú setmanalment, això sí, garantint que el servei quedi cobert

Des de CCOO-UB valorem positivament l’acord assolit i en volem destacar alguns dels aspectes més rellevants que s’ha aconseguit:

·         Es pot realitzar jornada continuada, atès que ja no es obligatori treballar una tarda (pels torns de matí), o un matí (pels torns de tarda)
·         S’amplien els marges de flexibilitat
·         S’amplia el saldo acumulat que pots arrossegar fins a 5 hores, de més o de menys
·         S’introdueix la pausa en les jornades reduïdes
·         Si has de fer una tarda/matí, es passa de 2,5h a 1h el temps mínim a treballar
·         S’introdueix 30 minuts de flexibilitat addicionals per a familiars dependents
·         Es crea una Comissió paritària pel seguiment i revisió de l’Acord

Per visualitzar millor el canvi que suposa aquest Acord respecte de la situació actual, pots veure el document de l’Acord amb la comparativa de la situació actual (amb color blau hi figuren els canvis respecte de l’actual; en color verd ressaltem les novetats o incorporacions de la Junta de PAS a les propostes de la Gerència, i d’aquestes últimes, en color groc, les més controvertides)


Ara, cal que el teu vot ho ratifiqui per tal de què sigui d’aplicació a partir del proper 1 de maig.


13 comentaris:

  1. no veig reflectit a la proposta que no hi ha obligatorietat de fer cap tarda si fas l’horari de matí

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fins ara, pel personal de matí, s'ha de fer una tarda obligatoriament, perquè ho diu expresament l'acord. Amb la proposta del nou Acord això s’ha tret, per tant deixa d’ésser obligatori.

      Elimina
  2. Hi ha apartat molt condicionats per les necessitats del servei i això pot provocar problemes amb els caps

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des de Recursos Humans ens han informant que estan treballant en concretar diferents aspectes i fins i tot fer públiques “preguntes i respostes” per ajudar, especialment els primers moments, a aclarir els dubtes que puguin sorgir

      Elimina
  3. Si ara no demano la “jornada continuada exclusiva”, ho podré fer més endavant?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, per exemple al setembre (recordar que al juny ja figura la possibilitat de fer-la continuada)

      Elimina
  4. No veig cap diferència entre la jornada de matí o tarda o la continuada exlusiva

    ResponElimina
    Respostes
    1. La principal diferència és que amb la “normal” de matí et poden demanar que participis en garantir el servei de tarda (dependrà de cada lloc i de si hi ha necessitat, o acord entre companys, etc), mentre que en la “jornada continuada exclusiva” no t’ho poden demanar. Això sí, en aquest darrer cas hi ha menys flexibilitat, a banda que l’autorització està supeditada a les necessitats del servei.

      Elimina
  5. no m'ho puc creure! desprès de tants anys... serà veritat? podré fer jornada continuada?

    ResponElimina
  6. No hauria estat més fàcil equiparar-nos directament amb el personal laboral?

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el llarg procés negociador, hi ha hagut moment que fins i tot hem fet propostes conjuntes a la Recursos Humans, amb l’objectiu de què fos comú l’horari del PAS de la UB, però fins ara no ho hem aconseguit.
      D’altra banda, el que s’acorda ara és la possibilitat de “jornada continuada amb flexibilitat” (recordem que l’horari del PAS laboral és continuada de 8 a 15h, sense més flexibilitat que 15 minuts a l’entrada que has de recuperar a la sortida, o partida de dilluns a divendres

      Elimina
  7. Hi ha algú que comenta que es necessita autorització/comunicació de l'Administrador/ora i/o el Cap del departament, per poder fer la jornada continuada. Si, en el meu cas, el departament queda cobert una o més tardes a la setmana per personal que vol seguir fent la tarda, jo hauria de demanar aquesta autorització o no caldria.

    ResponElimina
  8. Per fer la jornada continuada no cal demanar permís si queda cobert el servei. A més disposes d'ampla flexibilitat que pots anar variant cada setmana.
    Altre cosa es si vols demanar la "jornada continuada exclusiva". En aquest cas sí que s'ha de demanar autorització, i no disposes de la mateixa flexibilitat que l'altre
    Per tant primer valora que et convé més, la primera opció et permet fer la continuada i amb flexibilitat, i no requereix demanar autorització. En la segona opció no hi ha la mateixa flexibilitat

    ResponElimina