dilluns, 20 d’abril del 2015

RLT del PAS

RLT del PAS

- Reconeixement de tasques

- Valoració adequada

- Facilitar la carrera professional

- Creació de llocs estructurals

- Facilitar la provisió de llocs de treball


4 comentaris:

  1. També s'hauria de tenir en compte la titulació acadèmica i la formació adquirida dins i fora de la Universitat durant el temps d'ocupació de la plaça.
    Així mateix és important valorar la projecció externa que es dóna a la UB a través de la participació en seminaris, projectes de recerca, publicacions, assistència a congressos, etc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic totalment d'acord amb el comentari.

      Elimina
  2. La pregunta meva és: qui fa el reconeixement de tasques? Qui la valora? amb la "coletilla" experiència demostrada, de moment, hi ha prou... però, moltes vegades la persona que certifica aquests requisits no ho fa honestament i es deixa portar per "l'amiguisme".

    Per a fer una RLT, considero que en primer lloc, la UB hauria de tenir actualitzats els curriculums del personal, cosa que no veig molt factible amb l'aplicatiu "currilul@" que no es gaire intuïtiu i sembla més pensat pel PDI. En segón lloc, abans de contractar a personal extern, aquestes places s'hauria de proveir amb el personal qualificat i amb la titulació necessària de la casa, precisament per "l'experiència" que demostren aquests contractats quan surt la plaça a concurs ¿3,5 o 6 anys? desprès. I per últim, igual que els funcionaris tenen que demostrar i complir els requisits, si per a una categoria es necessari una titulació superior, idioma o diploma qualsevol, en el moment de optar al concurs, l'aspirant l'hauria de presentar. Això ho dic perquè en moltes ocasions, aquest nivell d'idioma (per exemple) es soluciona a posteriori amb una prova que no coincideix realment amb la demandada per la categoria.

    Entén que moltes persones no pujarien de categoria, per la qual cosa, es necessari plantejar una carrera professional a la que optar amb la via ràpida per titulació (amb això me refereixo a la suma de titulació superior més seminaris, publicacions, congressos, etc com bé diu el company/a) i altre via, econòmica, sense canvi de plaça ni responsabilitats per a reconèixer "l'experiència demostrada" i més en aquests temps que complir 25 anys a una empresa, sembla quasi impossible.

    Salutacions.

    ResponElimina
  3. De què serveix el reconeixement de tasques si està reconegut i no es cobra?

    Exigir la convocatòria a concurs de les places estructurals creades i que es creïn ja les que fa anys que estan considerades i no s'acaben de crear.

    ResponElimina